Deprecated: Function create_function() is deprecated in E:\HostingSpaces\Janis\themeaningofwork.nl\wwwroot\wp-content\themes\u-design\functions.php on line 1 Talentmanagement topprioriteit in 2014! - The Meaning of Work The Meaning of Work

Talentmanagement topprioriteit in 2014!

HR-professionals vinden talentmanagement van het huidige personeel een topprioriteit. Zij geven daarnaast aan dat talentmanagement komend jaar alleen maar belangrijker zal worden.

talentmanagement topprioriteitUit het onderzoek ‘HR Trends 2013-2014’ van ADP, Berenschot en Performa – onder meer dan 1.000 Nederlandse HR-professionals – blijkt ook dat andere HR-thema’s, zoals verzuim, personeelsverloop en reorganisaties, maken dat HR-professionals talentmanagement niet de gewenste aandacht kunnen geven.

Belang HR-professional

Het onderzoek toont aan dat de HR-professional vooral belang hecht aan het interne HR-beleid, waarin de inzet en ontwikkeling van bestaand personeel een rol spelen. Naast talentmanagement staan de beleidsthema’s verzuimaanpak (33 procent), duurzame personeelsinzet (32 procent), administratie automatiseren (27 procent) en reorganisaties begeleiden (24 procent) dit jaar hoog op de agenda.

Hans van der Spek, Manager Kenniscentrum HRM bij Berenschot: ‘‘We zien dat HR-professionals mede door de economische crisis in een spagaat terechtkomen. HR-professionals zijn meer met operationele zaken bezig op het gebied van arbeidsverzuim en personeelsplanning dan met de beleidsthema’s die er volgens hen toe doen.’’

Budgetuitgaven

HR-afdelingen die beschikken over een eigen budget geven het meeste geld uit aan opleidingen (96 procent). Het grootste deel van het budget gaat op aan opleidingen, terwijl er binnen HR weinig gebruik gemaakt wordt van toepassingen die zich meer toespitsen op de verdere ontwikkeling van medewerker en organisatie (competentie- en performancemanagement). Na opleidingen gaat het meeste budget naar arbodienstverlening (95 procent) en juridische ondersteuning of advisering (88 procent).

Werkkostenregeling

Nog geen kwart (23 procent) van de respondenten geeft prioriteit aan de Werkkostenregeling. Reden hiervoor is het uitstel van de verplichte invoering naar 2015. Vorig jaar gaf 48 procent nog aan zich in 2013 te focussen op de Werkkostenregeling. HR-professionals verwachten echter wel dat zij er volgend jaar meer prioriteit aan moeten geven. Volgens 83 procent van de HR-professionals wordt de Werkkostenregeling volgend jaar een belangrijk beleidsthema voor hen.

Bron: HR Praktijk

Geen reactie mogelijk.

Contactgegevens

The Meaning of Work
Slenakerweg 25
6271 PE Gulpen
KvK 53 899 210


Tel: 06 11 34 67 68