Deprecated: Function create_function() is deprecated in E:\HostingSpaces\Janis\themeaningofwork.nl\wwwroot\wp-content\themes\u-design\functions.php on line 1 Terug naar Het Oude Werken? - The Meaning of Work The Meaning of Work

Terug naar Het Oude Werken?

Is het Nieuwe Werken dood en moeten we terug naar het oude werken waarbij iedereen weer naar kantoor komt? Marissa Mayer van Yahoo denkt van wel en auteurs van artikelen in Intermediair en Management Team nemen de stelling grif over. Daar waar Bas van Essen in Intermediair nog enigszins kritisch naar de opmerkingen van Mayer kijkt lijkt dat in het artikel van Peter van Lonkhuyzen in Management Team helemaal niet het geval te zijn.

De schrijver gaat er in dit artikel vanuit dat HNW een hype is die nu de piek voorbij is en in een neerwaartse beweging zit. De hypecycle is zeer herkenbaar in dit stukje en de schrijver doet er hard aan mee om de cycle in neerwaartse zin te laten werken door de titel “Waarom het nieuwe werken gevaarlijk is” te kiezen. Daar waar technologiereus Microsoft de grote promotor was van HNW is het nu Marissa Mayer, nota bene afkomstig van de grootste concurrent Google, die HNW dood verklaart. How very convenient, maar ook een beetje te doorzichtig. Yahoo en Google hebben andere belangen, zij moeten hun eigen hypes creëren. Ik geef er de voorkeur aan om toch vooral zelf te blijven nadenken en niet zomaar klakkeloos over te nemen wat deze technologiereuzen ons willen doen geloven.
Wel een hilarisch beeld wat er in het artikel geschetst wordt trouwens. De Nieuwe Werkers zitten blijkbaar allemaal thuis met de pantoffels aan en zijn niet in staat om iets bijzonders te doen. Erg grappig, maar weinig realistisch. Alsof je niet onderweg, of bij klanten, of op andere vestigingen, of zelfs op verschillende plekken in je eigen kantoor zou mogen werken met goed schoeisel aan je voeten.
Misschien moeten we HNW weer gewoon tijd- en plaatsonafhankelijk werken gaan noemen (iets kan tenslotte niet eeuwig nieuw blijven). Dan zijn we van die gehypete term af en kunnen we ons concentreren op die aspecten die er wel voor zorgen dat niet alleen 28 jarige techies maar ook de rest van de samenleving met elkaar kunnen samenwerken. Dat lijkt me een beter idee dan nu weer met z’n allen in de file te gaan staan.

Geen reactie mogelijk.

Contactgegevens

The Meaning of Work
Slenakerweg 25
6271 PE Gulpen
KvK 53 899 210


Tel: 06 11 34 67 68