The Meaning of Work

"Als werk betekenisvol is,
komt betrokkenheid vanzelf"

“Verandering brengen door betekenis aan het werk toe te voegen. Menselijke waarden verbinden met resultaat. Dat is wat The Meaning of Work doet. Het is fantastisch om te zien wat het oplevert! Betrokken, blijere medewerkers, die bereid zijn zich voor de organisatie in te zetten. Balans tussen de belangen van mensen en die van de organisatie. En zeker ook een beter gezamenlijk resultaat. Een succesvolle organisatie beseft wat het potentieel van haar mensen is en maakt gebruik van hun talenten. Ik ben iedere keer weer enthousiast als ik daaraan kan bijdragen.”

Wilbert Janissen, eigenaar en oprichter The Meaning of Work

Wilbert - The Meaning of Work

Dit ben ik, Wilbert Janissen

Maak werken waardevol door te doen wat écht bij je past. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk dat is. Voor je werkplezier en wat je kunt bereiken. Jaren geleden besloot ik mijn loopbaan een andere wending te geven. Nadat ik als universitair opgeleid geoloog tien jaar lang in de internationale olie- en gaswinning had gewerkt. Ik werd er niet gelukkig van. In plaats van met grondstoffen wilde ik met mensen werken! Nog altijd ben ik blij dat ik toen die stap gezet heb. Ik werd HR-manager en expert op het gebied van ‘Het Nieuwe Werken’ bij een ICT-bedrijf in het midden van het land. En ontdekte wat mij energie geeft. Mensen met een gedegen traject helpen om hun talent of het potentieel van hun organisatie te benutten. Daar ben ik goed in, dat maakt mijn werk écht betekenisvol. Nog iedere dag!

Zet de stap van Human Resources naar Human Sources! 

Met dat motto ben ik in 2011 gestart met The Meaning of Work. Ofwel: zie mensen niet langer als grondstoffen, maar als bronnen. Maak gebruik van hun talenten en mogelijkheden, dan komen de duurzame resultaten vanzelf! Als executive coach en organisatieadviseur bied ik mijn klanten helderheid, rust en overzicht. Ik denk in oplossingen. Resultaatgericht, maar vooral ook mensgericht. Talenten zijn daarbij leidend. Ik ben specialist en TMA Certified Professional op het gebied van talentmanagement, talentgericht organisatiemanagement en talentgericht competentiemanagement. 

Bijzondere (vak)werkplek

The Meaning of Work is vakwerk. Op meerdere manieren. Ik werk met bezieling en aandacht. Op een bijzondere werkplek: in een vakwerkhuis met een persoonlijk verhaal. Mijn verhaal. Vrijwel iedere steen of balk heb ik minstens één keer in handen gehad. Het huis is tot de grond toe gedemonteerd. Om het vervolgens eigenhandig met veel liefde en aandacht weer op te bouwen. Zoveel mogelijk in de oorspronkelijke stijl en met (her)gebruik van het eeuwenoude materiaal. Er zit een ziel in dit huis. Het ligt op één van de mooiste locaties van Nederland, aan het riviertje de Gulp in het Zuid-Limburgse heuvelland. Een heerlijke plek waar je tot rust komt. Onthaasten. Ontspannen. Rust in je omgeving zorgt voor rust in je hoofd. Daarom is dit ook een ideale locatie voor mijn coachinggesprekken. Je bent er van harte welkom!

De lokatie - The Meaning of Work

Mijn aanpak

Mijn kracht ligt in het vertalen van visie naar praktische toepassingen in de organisatie. 

Ik ben een onafhankelijk denker en zal je altijd een onafhankelijk advies geven. Ook wanneer dat ingaat tegen de heersende opvattingen!

Mijn aanpak is gericht op het brengen van helderheid. In complexe omgevingen houd ik het overzicht, straal ik rust uit en blijf ik denken in oplossingen. 

Daarbij ben ik resultaatgericht, maar vooral ook mensgericht. Want ik weet dat je duurzame resultaten alleen sámen behaalt. 

mijn kernwaarden

betekenis

Zonder betekenis geen betrokkenheid, geen diepgang, geen passie. Ik zoek naar datgene wat jouw werk écht de moeite waard maakt.

betrouwbaar

Betrouwbaarheid, weten wat je aan elkaar hebt, is voor mij hét fundament voor het opbouwen van relaties. Ik ga voor een langdurige, open samenwerking en investeer daar ook in.

vrijheid

Ik kijk met de onafhankelijke blik van iemand die buiten jouw organisatie en eigen kring staat. Daarbij voel ik me vrij om mijn mening of visie te geven. Dat is essentieel voor een écht onafhankelijk advies, dat jou vooruit helpt. Een goede coach staat tenslotte ook buiten de lijnen.

TMA Certified